De wereld is een stuk kleiner geworden

De wereld is een stuk kleiner geworden

Het is Maart anno 2020:

We leven in een moderne tijd, we zijn een rijk land en hebben alles onder controle tenminste dat denken wij. Dan lees je in een klein berichtje in de krant, in Wuhan in China is een gevaarlijk virus uitgebroken maar Wuhan is wel een stad met 11 miljoen inwoners maar ach het ligt helemaal in China en dat is van hier een afstand van 8500 km.

Maar dan blijkt de wereld toch maar klein te zijn want in een razend tempo verspreid het virus zich over de hele wereld met duizenden doden in Europa en Amerika ook wij hier in Nederland worden zwaar getroffen en er worden strenge maatregelen aangekondigd om het virus te bestrijden want we hebben overal een middeltje voor maar tegen dit virus is nog geen kruid gewassen en er worden dan ook rigoureuze maatregelen genomen. De scholen sluiten de horeca gaat op slot als ook de kapper.

Onze supermarkt mag onder strenge aanpassingen open blijven, maar onze hobbywinkel kan niet aan deze eisen voldoen dus sluit voorlopig ook zijn deur.  Daarnaast wordt er van ons verwacht dat we 1.5 meter afstand houden. Ook in Elim nemen ze deze maatregelen serieus en voor zover ik weet is er dan ook niemand in het dorp door het virus getroffen.

Ach ik ben een alleenstaande man en geboren in 1935 dus nog 5 jaar voordat de tweede wereldoorlog uitbrak en vandaar dat ik echt wel wat gewend ben. Maar je mist het meeste het gezellig samenzijn met kinderen en kleinkinderen. Het verenigingswerk ligt stil en dat zijn net de gezellige bijeenkomsten op een dorp.

Maar we zijn nu enkele maanden verder en het virus is beheersbaar en gelukkig nemen de besmettingen af en heeft onze regering dan ook besloten de teugels wat te laten vieren. Hopelijk kunnen we nog van een mooie nazomer genieten met nog een korte vakantie en samen ergens lekker eens uit eten.

Stoffer Kikkert

Elim.

 

Geen reactie's

Geef een reactie