Informatie over dit

Initiatief

Het zijn bizarre tijden, tijden die we nog niet eerder hebben meegemaakt. De wereld en ook de gemeente Hoogeveen staat op pauze. Tijd om na te denken over de dingen die echt belangrijk voor je zijn. Tijd om op adem te komen, te ontsnappen aan de hectiek van iedere dag en tegelijkertijd een spannende tijd. Mensen die ineens geen inkomen meer hebben, mensen die ziek worden en zelfs overlijden.

Maatregel

De maatregelen hebben er ook toe geleid dat sociaal contact moeilijker wordt. We zijn in onze cocon gekropen en willen ons zelf, ons gezin en de mensen om ons heen beschermen. Omdat het nu al een aantal weken duurt heeft dit effect op iedereen. Mensen zijn alleen en missen andere mensen. Bezoekjes, geboorten, verjaardagen, bruiloften en helaas ook overlijden zijn in deze tijd anders.

 

Ik heb veel contact met mensen op afstand en ik merk dat we het er, gezien de situatie, het beste van willen maken. En soms is dat moeilijk. Ik zie ook veel veerkracht. We worden creatief als het niet meer vanzelf gaat.

 

Kinderen maken stoepkrijttekeningen voor opa’s en oma’s. We versturen weer kaarten, brieven en bloemen, we doen boodschappen voor elkaar en we zoeken naar allerlei manieren om het sociale contact in stand te houden. Meer dan ooit blijkt hoe belangrijk sociaal contact voor ons is. Juist nu we niet zomaar meer samen kunnen eten, naar een terras, de bioscoop of gewoon bij elkaar op bezoek kunnen gaan.

 

Al die verhalen die ik, en mijn collega’s horen zette me aan het denken om deze verhalen samen te brengen op deze site. Samen, zodat iedereen ze kan lezen, herkennen, beleven en begrijpen. Op deze manier hebben we ook contact met elkaar en zullen we lezen dat we niet alleen zijn. Ik hoop dan ook dat veel mensen hun verhaal in willen sturen zodat de verzameling steeds groter wordt. Je kunt hierbij ook een foto meesturen. Mijn idee is om dit uiteindelijk te bundelen in een boek.

 

Ieder verhaal is anders en persoonlijk en is iemands beleving van de huidige situatie. Ik wil jullie dan ook vragen om niet te oordelen, maar te lezen en te steunen. Negatieve en kwetsende reacties zullen we hier dan ook niet toelaten.

 

Ik wens jullie veel veerkracht en steun van elkaar toe. Samen komen we hier doorheen. Pas goed op jezelf en ook op anderen.

 

Martin Peelen