Licht aan, licht uit…

Licht aan, licht uit…

In de straat woont ene Pieter en die is niet voor een gat te vangen. Hij verzint iets en krijgt de hele straat aan de knoppen. Nou ja, de hele straat is wat overdreven maar. Ook al is er een avondklok, online is er school en vergadering of gewoon het werk buiten de deur. Toch deden heel veel buurtjes mee.

Ik niet. Ik had de lamp voor het raam gezet, ik dacht dat wordt een spektakel van jewelste. Maar er kwam iets anders op mijn pad en ik kwam pas kijken toen het voorbij was en iedereen nog helemaal in de gloria was van een spetterend half uurtje in de straat.

Wat was er nu eigenlijk gebeurd. Op maandag kwam Pieter met een berichtje:

 

Hallo iedereen, even een positieve-draai-aan-de-huidige- situatie geven. Ik hoop dat iedereen mee wil doen. Aangezien toch iedereen na 21.00u thuis zit…

Het idee: Met de straat doen we een Petje op/Petje af. Maar dan licht aan/licht uit.

Via de app wordt een vraag gesteld waarna gekozen moet worden uit 1 van de 2 mogelijkheden.

Kies je voor mogelijkheid 1 dan doe je het licht in de kamer aan de straatkant aan, kies je voor mogelijkheid 2 dan laat je het licht in de kamer uit.

Antwoord volgt weer via de app. Degene die het goed heeft mag door en doet/laat het licht aan de ander laat het licht uit.

Uiteindelijk blijft er 1 iemand in de straat over die het licht aan heeft… deze is de winnaar…. en ontvangt eeuwige roem…

De wedstrijd kan begonnen worden met een mooie lichtshow door de straat met onze eigen lampen die knipperend uit en aangedaan worden. Op die manier kan iedereen zien wie er meedoet.

Als de hele straat mee doet, zal dat een prachtig gezicht geven, is mijn idee… beetje ‘reuring’…..

 

En ‘reuring’ gaf het. Ik zag de lampen aan, uit en knipperen. Er waren problemen met de lampen die niet meer wilden stoppen met knipperen en lampen die de geest gaven. Tot het ’we liggen eruit’. Heel langzaam werd het weer donker in de straat. De lampjes uit en in het donker nog eens overdenken. ‘Waar ging het fout’.

 

Waar of Niet Waar vraag 7: De eerste aflevering van LINGO was eerder dan de eerste aflevering van Goede Tijden Slechte Tijden

Licht aan: Waar   |   Licht uit: Niet Waar

 

Of

 

Dit lijkt een genadeklap vraag te zijn geweest….   vraag 8   In welk jaar is Facebook opgericht?

Licht aan:  2002:    | Licht uit: 2004:

 

De winnaar was gevonden, de borreltjes en biertjes kwamen op tafel. Beetje gek voor mij. In de maand januari geen alcohol, dat was de afspraak en omdat ik toch niet mee had gedaan, niks gewonnen, niks verloren maar toch in de leukste straat woon maakte ik nog maar een kopje thee en zag nog 100 appjes voorbijkomen.

Geen reactie's

Geef een reactie