Omdenken

Omdenken

Het moest landen, alles moest landen. En daarna ging ik omdenken. Als het niet kan zoals het steeds ging dan mag het dus anders! Ik begon te schrijven over veranderingen. Dat ik hoopte dat deze tijd lang genoeg zou duren zodat mensen ook echt ‘geraakt’ zouden worden door de noodzaak dat het anders mag. Dan heb ik het weer vooral over de Natuur, de Aarde.

Deze pandemie mag niet de boeken ingaan zonder dat we ervan geleerd hebben. Misschien had ik makkelijk praten in de eerste week nadat de cijfers naar buiten kwamen en iedereen druk was met informatie verzamelen en maakte zich zorgen om zorg. In mijn omgeving was nog niemand ziek geworden. Dat kwam later pas, dan komt het ongemerkt dichterbij en is er altijd wel iemand die weer iemand kent.

Ik vond mijn weg, een nieuwe weg in een rare tijd. 1.5 meter afstand, het nieuwe normaal. Laat het maar nooit normaal worden en snel keren. Mijn moeheid sloeg om in daadkracht en nieuwe energie. Ik moest het toch eerst verzinnen en ontdekken dat de maatregelen ook kansen bieden. Die had ik op dat moment nog niet ontdekt maar dat kwam snel genoeg. Eerst maar eens aan de slag in de tuin. Lekker bezig met de handen en ondertussen in het hoofd alles wat in de weg zat opruimen. In de tuin stuit ik op iets leuks. Ik weet hoe het werkt in de Natuur maar weet een ander het ook. Ik maak een filmpje en zo wordt de eerste ‘Natuurvraag van de Dag’ geboren. Over Natuur, zolang het maar over Natuur gaat. Op de IVN-facebookpagina en later ook op de IVN-website en IVN Instagram deel ik dagelijks de Vraag van de Dag. IVN-collega Bart Pijper en dochter maken ook hele leuke filmpjes op verzoek en zo is er elke dag een vraag, antwoord en natuurweetje. De Vraag van de Dag krijgt een plekje in mijn dagelijkse programma. Wat soms net zo druk is als voor de maatregelen. Een totaal anders gevulde agenda. Er staat nog steeds niets in de agenda maar omdat ik in een wijk woon waar weinig Natuur is kon ik ook daarmee aan de slag. Maar hoe?

 

Grietje Loof

28-04-2020

 

Geen reactie's

Geef een reactie