Onderneemster en moeder

Onderneemster en moeder

Onderneemster en moeder

Ik ben benaderd om mijn “ coronaverhaal “ te vertellen en te delen.

In het kort zal ik mij even voorstellen. Ik ben Ariathy Beeuwkes 35 jaar geboren en getogen in Hoogeveen.

Samenwonend in Hoogeveen met mijn partner en onze drie kinderen van 14 jaar, 8 jaar en 6 jaar.

Mijn partner werkt in dienstverband bij Scania en daarnaast ben ik zelfstandig ondernemer van Ink. Brows & More.

Uiteraard hebben de maatregelen van covid19 ons ook getroffen. Gelukkig alleen financieel en niet in onze gezondheid.

Mijn werk valt onder de beauty branche en ik moest mijn zaak sluiten, met een bomvolle agenda en een wachtlijst van een maand. Een week voor de officiele gedwongen sluiting van het RIVM had ik samen met het team al besloten om dicht te gaan.

Wij zijn erg in dubio geweest met ons team om te sluiten of nog open te blijven. Maar uiteindelijk ben ik een mensenmens en heb ik geluisterd naar mijn gevoel. En het voelde gewoon niet goed om aan het werk te gaan.

En ik merkte erg dat mensen dit juist waarderen en onze keuze begrepen. Toch een bevestiging dat we de goede keuze hadden gemaakt. Een week later besloot het RIVM dat we sowieso moesten sluiten.

Maar natuurlijk viel deze keuze ook absoluut niet mee. Van 2 ruime inkomens naar 1 inkomen. Ondanks de sluiting van Scania kreeg mijn partner gelukkig nog zijn inkomen.

Daarnaast hebben wij mindere tijden gekend financieel. En hebben mijn partner en ik beide dezelfde mindset. Even terug naar de basis! Daar is niks mis mee.

Omdat we minder financiele tijden hebben gekend, genoten we de laatste jaren ook van extra uitjes, vakanties, uit eten etc.

Maar het besef dat dit allemaal luxe is, is ook wel eens goed !

En ik ben de gemeente dankbaar voor de tozo regeling voor ondernemers.

Dit is toch wel erg welkom aangezien ik ook de extra lasten heb van mijn onderneming die wel doorgaan, naast de prive lasten.

Ook hebben wij 2 vakanties die in deze periode niet doorgaan. Maar eerlijk gezegd, hebben wij er totaal geen moeite mee dat het niet door kan gaan. We blijven positief.. en dat komt wel weer.

Het schoolwerk met de kids gaat eigenlijk best prima. De jongste doet het zonder klagen al wil hij wel graag weer naar school. De oudste volgt online zijn lessen. En de middelste heeft iets meer moeite met school.  Een kennis van ons doet de opleiding pabo en heeft aangeboden graag met ons zoontje zijn schoolwerk te doen 3  x per week. Voor haar leerzaam, en voor ons wat meer tijd om de andere 2 ook te kunnen helpen. Dus dit was een super oplossing. En uiteraard met de nodige afstandsmaatregelen.

De reden dat ik door Martin was benadert is dat hij van mening is dat ik van elke situatie wel iets kan maken. Bedankt voor dit compliment ! Ik denk ook zeker dat hier de kracht ook ligt om deze tijd door te komen.

En begrijp me niet verkeerd, heb je famillie die getroffen is door deze ziekte… of heb je een bedrijf met personeel en hoge kosten.. dan heb je weinig aan die tozo regeling en eenmalige premie. Ik hoop ook voor deze ondernemers dat ze snel open kunnen met de nodige maatregelen. Hier zijn ondernemers creatief genoeg in!

Maar voor de mensen die het nu iets minder hebben dan normaal. Even geen etentje… even geen hotelletje pakken.

Ik denk dat die mensen het nu zwaar hebben. Omdat ze wellicht niet gewend zijn het minder te hebben. Want of je nou brood van de supermarkt haalt of van de bakker…

Een keer geen noten van de notenboer….geen luxe kaas..

Het is maar waar je je prioriteiten legt..

Bedenk altijd dat er mensen zijn die het minder hebben! En kijk wat je wel hebt en niet wat je niet hebt!

Want wij zijn dankbaar dat wij gezond zijn, nog steeds een dak boven ons hoofd hebben, en een koelkast vol eten en drinken.

Ik ben ervan overtuigd als je niet zwaar getroffen bent financieel of lichamelijk dat deze tijd van bezinning wel goed is voor de mens. Want uit eindelijk zijn wij het leven van de moderne slavernij ergens gewend…

Rennen vliegen en maar doorgaan… En ik waardeer nu de extra momenten. Dat ik een keer niet op mijn agenda leef. En echt even tijd heb met ons gezin.

Maar desondanks hoop ik nu wel zsm open te kunnen gaan zodat ik mijn passie weer kan uitvoeren. Ik ben natuurlijk nu weer helemaal opgeladen mentaal en fysiek!

 

Ariathy Beeuwkes

2 Reactie's
  • Frank Snippe
    Geplaatst op 12:33h, 30 april Beantwoorden

    Leuk verhaal Ariathy.

  • Ger
    Geplaatst op 06:57h, 01 mei Beantwoorden

    Heel goed! Ariathy!! Terug stappen geeft een beter overzicht. En back to basic heeft nog nooit iemand schade toe gebracht. Mooi dat jij dat kunt, al zijn er veel mensen die ondanks dit kunnen, toch wreed gestraft worden door vadertje staat.

Geef een reactie