Op slot zitten

Op slot zitten

Hoeveel weken zitten we nu ‘opgesloten’ in een vrij land? Sinds 12 maart werden de maatregelen steeds dwingender en op 15 maart ging bijna alles dicht. De overvolle agenda van deze activiteitencoördinator voor IVN en de altijd bezige bij voor buitenschoolse activiteiten, die agenda was in een klap leeg. Als het de Natuur raakt, dan ben ik van de partij. Als ik iets kan doen, een zaadje zaaien, kennis overdragen, of jou zelfs meenemen de Natuur in dan ben ik erbij!

En ineens….. zat ik op de bank.

Vorig jaar zat ik ook op de bank, ook in vrijheid maar ik voelde me gevangen. Want ik was gevallen en kon absoluut niks beginnen. Dat was even heel naar, maar ach, met krukken kwam ik al snel weer verder en toen ik eindelijk weer kon fietsen was het leed ook snel vergeten. Nu, nu zat ik op de bank terwijl mijn hoofd nog als een malle aan het regelen was. Regelen dat mensen bericht kregen dat de cursus niet door kon gaan. Misschien later, misschien volgend jaar. Regelen dat activiteiten geannuleerd werden, mensen mailen dat dingen niet door zouden gaan. Overleggen via de app en mail over hoe het nu verder moet. Ik zat op de bank en was zo moe. Ineens was ik moe. Een woord wat ik eigenlijk niet ken. Nu sloeg de moeheid toe. Ik ben dus liever bezig was mijn conclusie. Ook gek, want ook op de bank kan ik uren zitten haken, breien of lezen. Dat kon toen toch ook? Mijn hoofd zat vast… ik kon even niks verzinnen, ik zat op slot.

 

Grietje Loof

 

Geen reactie's

Geef een reactie