Pot goud

Pot goud

De buurman maakt een foto, zet die in de straatapp, en ik zie wat ik niet heb gezien. Nu ziet iedereen in de straat deze foto en er ontspint zich een levendige discussie over wie de pot goud in de achtertuin op kan rapen. Ik heb zo’n donkerblauw vermoeden dat die nu in Stuifzand staat bij Bart. Daar moet menigeen even van slikken maar het is wat het is. Daar verander je niets aan. Bart is de gelukswerker en je hebt geen idee hoeveel goudstukken die man kan gebruiken. Zijn werk behoort tot een van de krachtigste banen die we momenteel hebben. Ik zeg het goed. Baan. Naast het onderwijzend personeel wat echt kunststukjes verricht en zich een slag in de rondte werkt. “Onderwijs is het krachtigste wapen dat je kunt gebruiken om de wereld te veranderen.” – Nelson Mandela.
Dus, wie daar nog iets over te zeggen heeft. Ouders, doe je best, samen de schouders eronder en samen werken aan een nieuwe toekomst.
Het is een hele rare tijd, ik merk bij mijzelf ook wel de weerstand die zo af en toe even de kop opsteekt. Om vervolgens weer snel in de schulp te kruipen. Want echt, dit kan niet de bedoeling zijn. Weg met de saaie gedachten, maak er een leuk feestje van met elkaar. Iedereen kent wel iemand, iedereen weet wel een heel of half verdrietig verhaal. Maar kom op, we willen ook verder en daarom verstoppen we op een foto gewoon ergens een pot goud en gaan we zoeken. Ligt de pot goud niet in de eigen tuin dan zou ik nog een keertje goed kijken…..

#blijfgelovenineentoekomst
#blijfgezond
#zoekdepotgoud
#metdankaandebuurman

Geen reactie's

Geef een reactie